Arhiromgleza

Credeaţi că Arhi, acest Cetin al onlainului neaoş, nu este romglez? Dimpotrivă. Spiritul său mioritic de abordare a articolelor sale “funny” (aşa cum se descrie şi el însuşi) suferă din cînd în cînd găuri de vierme romglezite, care fac din exprimarea sa atît de apropiată miilor de cititori ai săi un fel de ciorbă de burtă cu cranberries.

Domnului mai sus menţionat i s-a pus pata pe revizuirea drastică a cunoştinţelor sale matematice, prin realizarea unui oarecare test “funny”, omiţînd vastele aprofundări ale limbii române învăţate de-a lungul timpului. Iată textul din recentul său articol intitulat “Test de matematici superioare”:

Poate fi gasit aici. Eu personal inca imi bat capul cu el, but hey, niciodata nu am fost bun la matematica.

Da, niciodată nu ai fost bun la matematică, dar ce profesor universitar doctor docent Honoris Causa puteai să fii la disciplina Romgleză… Mentor a generaţii întregi de studenţi dornici să înveţe din substraturile atît de alambicate şi, de ce nu, chiar “funny” ale acestei ştiinţe.
BUT HEY? Adică BĂT HEI, zis şi DAR HEI??? Pe viitor recomandăm utilizarea alternativă a anumitor termeni regăsiţi uşor în anunţul publicitar următor:

VÎND DACIA NOVA, model 1900 autumn, cutie cu 5 gears şi marşarier, motor under the capotă, 2194232091 km reali, 849323494329 km fictivi, stare arhi bună, tapiţerie scaune cu imprimeuri funny, RAR 2.0, schimb de linkuri, ulei şi filtre realizat march 2009. Preţ: n€gociabil.

4 Responses to “Arhiromgleza”

 1. B says:

  Cred ca te intreci cu gluma.

  • envi says:

   gluma asta bleaga ar trebui sa dea de gandit multora. MULTORA!!! scartie in urechi bre! ne complacem in moda asta de-a combina de-a-ndoaselea niste cuvinte, fraze si expresii si, la capatul ei, iese un ghiveci din care nu se poate sustrage nimic pozitiv: romana e calcata in picioare de romani, engleza nu se invata asa si nici nu dai dovada de cunoasterea ei la nivel de performanta, iar per total e si o dovada de ignoranta si chiar si prostie. sunt multi, foarte multi care nu inteleg “gluma” asta si semnalu-i de alarma destul de ingrijorator. o sa ajungem sa vorbim ca raducioiu dupa 3 luni de italia…

   • Blegoo says:

    Da – exact cum spui: dacă am învața engleza prestând ghiveci de limbă… atunci n-ai să mă vezi pe mine făcând scandal. Problema este… că încet-încet… nici romaneste nu mai vorbim, da’ nici englezeste.

 2. victor says:

  “un fel de ciorbă de burtă cu cranberries”

  si acu ce sa mai vb ? ce limba-i asta ?

  ….mda

Leave a Reply